Företag

Dags för nytt jobb

Alla kommer någon gång till en punkt där man inser att man behöver nya utmaningar. Kanske trivs du inte längre hos din nuvarande arbetsgivare eller så kanske du känner att du vill utvecklas i en riktning som gör att du behöver byta arbetsgivare. Oavsett vad skälen är så finns det en del att tänka på.

Det första steget handlar för de flesta av oss om att hitta en tjänst eller en arbetsgivare som vi intresserar oss för. Innan du söker ett jobb så är det alltid bra att verkligen utreda mer om tjänsten och arbetsgivaren. Var inte rädd för att fråga mer om vad tjänsten går ut på eller hur företagets värderingar ser ut. Kanske har du en bekant som arbetar med just den tjänsten eller hos den arbetsgivaren som du kan fråga lite mer, eller så kanske du kan ringa direkt till arbetsgivaren och fråga om att få komma på besök. Om lönen är viktig för dig så är det inte en dum idé att undersöka lönestatistiken för yrket, stadsskuld är en bra jämförelsesida att ta hjälp av.

När det väl är dags att söka så är det bra att ha annonsen nära till hands för att på det sättet kunna matcha dina kvalitéer med de som efterfrågas. Ta gärna med exempel för att förtydliga och grunda dina påståenden. Om du sedan har turen att få komma på intervju så är det bra att vara påläst om både tjänsten och företaget, men kom inte tomhänt, förbered frågor du med. Det visar att du är genuint intresserad och det kan också minska känslan av att sitta i ett förhör. Se intervjun som ett gemensamt möte där två parter ska undersöka om de tror att dom passar ihop och var inte rädd för att tacka nej till jobb som du inte tror passar dig.