Företag

Planera in en affärsresa

Det är inte alltid det går att träffas digitalt för att sköta affärsuppgörelser. Ibland måste man träffas rent fysiskt även i dessa pandemitider, handlar det om att resa långt så är flyget det enda alternativet. Flyg är ganska dyrt så det gäller att hitta bästa alternativet. Det gör du antagligen lättast genom att använda en sökmotor för just flyg.

Det går att söka själv genom att titta igenom alla aktuella flygbolags hemsidor. Kanske missar du då specialerbjudanden som bara finns hos vissa resebyråer och resesajter. Det är dessutom mycket tidsödande.

Nu i coronatider kan du inte vara säker på att ditt flyg verkligen går. Du kan köpa en tilläggsförsäkring så att du får pengarna tillbaka eller en ersättningsresa. Det är ju ingen större tröst om du har missat ditt affärsmöte så planera med marginaler. De allmänna reglerna för inställt flyg hittar du här.

När du tycker att du har funnit ett flyg som skulle passa dig, kolla vilka bagageregler som gäller hos just det bolaget. Det är vanligt att du får ta med dig en kabinväska på högst 7 kg och inom vissa givna mått. Läs mer om bra kabinväskor här.