Företag

Prova vara en affiliate

affiliate

Funderar du på att ge dig ut på ett nytt affärsäventyr? Kanske är du sugen att prova på affiliatemarknadsföring? Eller åtminstone lära dig lite mer om det. Då är det här artikeln för dig.

Att vara en affiliate är i grunden ganska enkelt: du skapar en sajt och länkar till företag. För varje köp som en person gör genom din sajt, får du provision från företaget. Affiliate kan också ge betalt på andra sätt som vi pratar om lite längre ned.

En av de populäraste segmenten för affiliate är inom casinovärlden. Många sajter ger rankar och recenserar olika sajter och brukar även ha specialerbjudanden som du bara kan få genom affiliatesajten.

För att bli en affiliate måste du bli medlem i ett affiliatenätverk. Detta kostar pengar, men ger dig ett snabbt och enkelt sätt att ta kontakt med olika företag som är sugna på att marknadsföra sig genom affiliate.

Sedan gäller det att skapa en bra sajt där du kan länka till företagen. Du måste skapa en sajt som besökarna tycker är intressant och som ger vettig information. Länken till företaget måste placeras rätt så besökarna är nyfikna på företaget och vill veta mer. Det betyder många timmar med tangentbordet för att skapa rätt sorts text till din affiliatesajt.

Sajten måste också hållas uppdaterad. Vill du tjäna pengar på det här sättet kan du räkna med att ha åtminstone ett deltidsjobb. Du ska in med ny text, nya bilder, mer information, nyheter, ändra länkar, lägga till länkar och fixa småsaker på sajten för att göra den bättre och ännu mer lockande. Det tar tid att bli bra på att bygga hemsidor och att hitta rätt sätt ett skriva.

Företagen brukar oftast ge provision på köpet som varje kund gör. Med hjälp av cookies kan företaget hålla koll på varifrån kunden kom, alla kunder som kommer från din sajt, genererar pengar åt dig. Men det kan också handla om att få betalt för varje person som klickar på länken, oavsett om de köper eller inte. Eller så kan man få betalt för varje ”lead” som man skickar till företaget, populärt inom avverknings- och mäklarsegmenten.