Företag

Skrivborden på kontoret

Kontorsarbete kan betyda olika saker för olika personer. Men för många är det åtminstone ett arbete vid ett skrivbord och med en dator. Valet av skrivbord kan till att börja med inte verka så betydelsefull, men faktum är att rätt skrivbord kan ha flera fördelar.

Först och främst måste man ju tänka på storleken. En del kanske bara behöver utrymme för skärmen, tangentbordet och musen. Eller bara en laptop för den delen. Andra kan dock behöva utrymme för två skärmar och saker vid sidan av själva datorutrustningen.

Att identifiera behovet för ett viss typ av arbete är därför en viktig detalj. Och medan ett för stort skrivbord inte är lika illa som ett för litet när det kommer till arbetet, är det ju fortfarande begränsat med utrymme i lokalen och onödigt stora skrivbord kan därför bli ett problem i sig.

Att ha ett höj- och sänkbart skrivbord kan också vara något positivt. Arbetare som spenderar mer eller mindre hela dagen vid datorn kan då variera sin arbetsställning. Vid ett ståskrivbord kan man till och med göra några enkla kontorsövningar så man inte blir stel i kroppen. Tillsammans med ett ståskrivbord är det också bra att ha tillgång till en arbetsmatta som avlastar kroppen något.