Företag

Välstädat på företaget

Visst är det trevligt när man kommer på en arbetsplats och det är nyss städat. Lika väl hemma så gäller det att man har ordning och reda på företaget och ser till så att det är rent och välstädat på företaget.

Något som förenklar det hela är att anlita städföretag som regelbundet kommer och utför städning på företaget. en gång i veckan kan vara normalt att få den hjälpen med städningen. Däremellan så får ni hålla ordning och reda på företaget. Den klassiska lappen ”din mamma jobbar inte här” är något man vill undvika.

Det gäller att man håller efter sig när man plockat fram saker och ting. Det kan vara främst i fika- och lunchutrymmen som det kan se bedrövligt ut. Se till att torka av bord, diskbänk och annat om man fixat sin lunch i köket. Har man plockat farm sin mjölk eller annan dryck för den delen ur kylen så ska den ställas tillbaka.

Det underlättar för alla som arbetar om det är en viss ordning på företaget. Det ska vara trivsamt att gå till sin arbetsplats och man ska inte behöva plocka undan efter andra på sin arbetsplats. Alla som jobbar där måste skärpa sig och se till att man drar sitt strå till en mer trivsam arbetsplats.

Så klart så underlättar det att man har en städfirma som varje vecka kommer och ser till så att alla utrymmen städas och hålls efter. Men det kan vara de små detaljerna som ett smutsigt bord i lunchrum. Det finns disktrasor som man kan snabbt torka efter sig när man fikat eller ätit sin lunch.