Finans

Att arbeta med affiliatemarknadsföring

Har man en verksamhet som huvudsakligen drivs framåt av att personer köper produkter eller tjänster via ens webbplats är man troligtvis i ett segment som kan tjäna stort på just affiliatemarknadsföring. Detta är något unikt för just internet och har funnits i en form eller annan sedan internet först började användas av företag.

Vilka använder affiliatemarknadsföring?

Affiliatemarknadsföring är något som företag i nästan alla branscher kan arbeta med. Så länge det finns ett värde att av få besökare till företagets webbplats är det värt att arbeta med denna form av marknadsföring. Nätbutiker är så klart några som använder sig av detta i väldigt hög grad, men även inom iGaming är detta väldigt stort.

Hur fungerar detta?

I detta samarbete finns det oftast tre parter. Den första är annonsören och det är företaget som vill driva trafik till sin webbplats. Den andra parten är affiliatesajtägaren som länkar till annonsören. Och den tredje parten är affiliatenätverket som fungerar som en mellanhand mellan de två andra parterna och kopplar samman dessa. När en affiliatesajt skickar vidare en besökare till annonsören meddelar denne detta till affiliatenätverket som då ersätter affiliatesajtägaren för detta.

Hur kommer man igång?

För att börja med affiliatemarketing är det enklast att ta kontakt med ett eller flera affiliatenätverk och se om de har något program som passar ens verksamhet. De kommer i sin tur kontakta affiliatesajtägare som fixar länkar till företagets webbplats. Allt man behöver göra därefter är att hålla ett öga på hur mycket trafik som kommer in från dessa länkar och rapportera det till nätverket.

Vilka fördelar finns det med affiliatemarknadsföring?

En av de absolut största fördelarna med detta system är att det är en prestationsbaserad form av marknadsföring. Detta betyder då att man endast betalar för de resultat man vill få. Man kan välja att betala för varje unik besökare en affiliate skickar vidare eller lägga som ytterligare krav att denna besökare även måste genomföra ett köp. Man kan helt enkelt titta på vad som verkligen är värt pengarna och sätta upp sina krav därefter. Med tanke på att ett köp kan hävas och produkter kan returneras är systemet uppställt så att man inte betalar ut direkt heller.